home | archief | Een warm najaar
16 november 2016
Permalink Afdrukken Delen op Facebook Delen op Twitter Mail een vriend

Een warm najaar

Liga voor Mensenrechten VOLG ONS OPVolg ons op FacebookVolg ons op TwitterSTEUN ONS
Nieuwsbrief niet leesbaar? Klik dan hier
Een warm najaar

Beste lezer,

De Liga voor Mensenrechten doet haar best om er een warm najaar van te maken! 10 december huldigen we de spontane inzet van velen voor de humane opvang van vluchtelingen. De uitnodiging voor de Prijs voor Mensenrechten 2016 ontvingen jullie normaal gezien al in jullie (digitale) mailbox. Inschrijven kan via https://prijs.mensenrechten.be/.

Daarnaast staan er nog enkele andere activiteiten op de agenda:

Donderdag 24 november 2016 organiseren we aan en in samenwerking met de VUB een interessante gespreksavond over het spanningsveld tussen vrijheid en veiligheid. Hoeveel vrijheid willen we op - of afgeven voor veiligheid? Onder meer Kristof Clerix (Knack), Jessika Soors (deradicaliseringsambtenaar Vilvoorde), Jinnih Beels (Officier wijkwerking en diversiteit politie Mechelen) Professoren Paul De Hert, Sofie De Kimpe en Jean- Marc Piret (VUB) schuiven aan voor het gesprek. Jos Vander Velpen (voorzitter Liga voor Mensenrechten) verzorgt de inleiding. Meer info en updates over sprekers en locatie: https://www.facebook.com/events/1008781349250243/

Op woensdag 14 december 2016 gaat vzw De Huizen on tour. Tijdens deze avond wil de vzw, met omkadering van zanger Marijn Devalck, hun streven naar kleinschalige, gedifferentieerde detentievormen die beter verankerd zijn in het maatschappelijk weefsel duiden en toelichten. Meer info: https://www.facebook.com/events/1850625741825538/?ref=108&action_history=null&source=108. Gratis mits reservatie, stuur email naar huizenontour@gmail.com.

Hopelijk ontmoeten we elkaar tijdens deze boeiende avonden!

Warme groet,

De Liga voor MensenrechtenDe Liga voor Mensenrechten organiseert events zoals de Prijs voor Mensenrechten om mensen bewust te maken omtrent het belang van mensenrechten en de schendingen ervan.

Verder zetten wij ook in op het:

  • informeren en sensibiliseren van de bevolking op het vlak van mensenrechten
  • aanklagen van schendingen en, indien noodzakelijk, starten van juridische acties

Informeren, sensibiliseren, aanklagen en het organiseren van events; het vraagt middelen. U kan ons daarbij helpen. Investeer mee in mensenrechten. Doe een gift op onze rekening BE 34 0011 2701 3290 met de mededeling "Gift attest 2016". U kan er ook voor kiezen om maandelijks een bijdrage over te maken.
Voor bijdragen van 40 euro of meer sturen we u volgend jaar een fiscaal attest zodat u een belastingsvemindering geniet van 45%.

Beste lezer,

De Liga voor Mensenrechten doet haar best om er een warm najaar van te maken! 10 december huldigen we de spontane inzet van velen voor de humane opvang van vluchtelingen. De uitnodiging voor de Prijs voor Mensenrechten 2016 ontvingen jullie normaal gezien al in jullie (digitale) mailbox. Inschrijven kan via https://prijs.mensenrechten.be/ .

Daarnaast staan er nog enkele andere activiteiten op de agenda:

Donderdag 24 november 2016 organiseren we aan en in samenwerking met de VUB een interessante gespreksavond over het spanningsveld tussen vrijheid en veiligheid. Hoeveel vrijheid willen we op - of afgeven voor veiligheid? Onder meer Kristof Clerix (Knack), Jessika Soors (deradicaliseringsambtenaar Vilvoorde), Jinnih Beels (Officier wijkwerking en diversiteit politie Mechelen) Professoren Paul De Hert, Sofie De Kimpe en Jean- Marc Piret (VUB) schuiven aan voor het gesprek. Jos Vander Velpen (voorzitter Liga voor Mensenrechten) verzorgt de inleiding. Meer info en updates over sprekers en locatie: https://www.facebook.com/events/1008781349250243/ [EdK1] 

Op woensdag 14 december 2016 gaat vzw De Huizen on tour. Tijdens deze avond wil de vzw, met omkadering van zanger Marijn Devalck, hun streven naar kleinschalige, gedifferentieerde detentievormen die beter verankerd zijn in het maatschappelijk weefsel duiden en toelichten. Meer info: https://www.facebook.com/events/1850625741825538/?ref=108&action_history=null&source=108. Gratis mits reservatie, stuur email naar huizenontour@gmail.com .

Hopelijk ontmoeten we elkaar tijdens deze boeiende avonden!

Warme groet,

De Liga voor Mensenrechten


 [EdK1]Kunnen we deze zin en hyperlink onderdeel maken van de bovenstaande paragraaf zodat er duidelijk is dat er 3 evenementen staan in onze nieuwsbrief?

AGENDA
24
NOV
2016
VUB, pleinlaan 2, 1050 Brussel
18u30 – 20u30
10
DEC
2016
Stadhuis Gent
15u30 - 17u30 met aansluitende receptie
Wil je onze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Schrijf je dan hier uit.
Aan (E-mail adres)


Van (E-mail adres)


Bericht