home | archief | Brief aan uzelf als Big Brother
27 april 2013
Permalink Afdrukken Delen op Facebook Delen op Twitter Mail een vriend

Brief aan uzelf als Big Brother

Geachte heer, Geachte mevrouw

De Liga voor Mensenrechten, EMSOC en datapanik.org slaan de handen in elkaar in hun strijd tegen de hedendaagse "Big Brother" cultuur en organiseren op 30 mei 2013 de derde editie van de "Big Brother Awards"; een awardavond waarop 's lands grootste privacyschenders aan de kaak worden gesteld en privacybeschermers in de bloemetjes worden gezet. Er wordt kritisch gekeken naar de talrijke initiatieven omtrent camerabewaking, de recente datalekken, de opgedreven controles op de werkvloer, uit de pan swingende GAS-boetes, e.d.

Tijdens dit event zullen we een prijs uitreiken aan een persoon, instelling of organisatie die naar onze mening de privacy van de burgers schendt of een overdreven drang naar controle vertoont. Acht kandidaten komen in aanmerking voor deze anti-privacy prijs. Het spijt ons te melden dat uzelf genomineerd werd voor het gebruik dat u maakt van sociale netwerksites. Wij hebben deze selectie gemaakt op basis van een uitgebreid dossier dat ter inzage werd bijgevoegd. Wie deze award uiteindelijk zal winnen hangt af van het publiek. Deze kunnen vanaf 20 april stemmen via onze website. Naast de publieksprijs kiest een professionele jury wie volgens hen de Big Brother Award verdiend. Het dossier over uw nominatie is tevens terug te vinden op www.bigbrotherawards.be.

Deze nominatie is niet bedoeld als loutere terechtwijzing maar is allereerst een uitnodiging tot een positieve reactie van uw kant. Het zou een genoegen zijn om u te mogen feliciteren op 30 mei voor de stappen die u sinds deze nominatie hebt ondernomen om het recht op privacy te garanderen.

Deze brief is dan ook een oproep tot dialoog. Wij bieden u graag de mogelijkheid om met ons in gesprek te gaan en ons uw antwoord op deze nominatie bekend te maken.

Tot 23 mei kan u op uzelf stemmen als kandidaat voor de Big Brother Awards. 

Hierbij bent u ook van harte uitgenodigd op ons evenement dat doorgaat op donderdag 30 mei 2013 om 20u in de Vooruit te Gent.

Met de meeste hoogachting,

Liga voor Mensenrechten

Aan (E-mail adres)


Van (E-mail adres)


Bericht