home | archief | Brochure - Rechten van de arrestant
07 december 2012
Permalink Afdrukken Delen op Facebook Delen op Twitter Mail een vriend

Brochure - Rechten van de arrestant

Als je regelmatig deelneemt aan betogingen of vormen van directe actie, zal je vroeg of laat wel eens in contact komen met de politie. Denk maar aan arrestaties, fouilleringen en identiteitscontroles die op willekeurige basis plaatsvinden… Het is van belang dat je in dergelijke situaties kennis hebt van je rechten. Arrestanten hebben rechten, waarmee de politie rekening moet houden. Veel mensen zijn niet vertrouwd met de juridische omkadering van een arrestatie. Met deze brochure willen we jou sensibiliseren en informeren.

Ook in België is politiegeweld een realiteit. De Liga voor Mensenrechten tolereert dergelijk gedrag niet. We hameren er dan ook op dat arrestaties steeds met het nodige respect voor de arrestanten moeten gebeuren. In deze brochure willen we een toegankelijke en praktische uiteenzetting geven over de rechten die je hebt als je in contact komt met “de arm der wet”. Deze brochure is eveneens een document dat we aan de politiekorpsen richten. We denken dat er begrip en tolerantie nodig is bij alle partijen, zowel bij arrestanten als bij de politiekorpsen. Geweld wordt niet enkel door politieambtenaren gepleegd, maar ook tegen hen…

Je kan de brochure gratis downloaden in pdf-formaat. Er is eveneens een gratis flyer beschikbaar, waarin de inhoud van de brochure summier samengevat wordt.

Meer interessante lectuur vind je in onze shop.

Aan (E-mail adres)


Van (E-mail adres)


Bericht