home | archief | Spot the cam @ Freedom not Fear 2012 | Liga-actie
15
SEP
2012
Spot the cam @ Freedom not Fear 2012 | Liga-actie
Permalink Afdrukken Delen op Facebook Delen op Twitter Mail een vriend

 

De tweede editie van Freedom Not Fear in Brussel komt eraan!

Van 14 tot 17 september komen privacy-activisten uit verschillende Europes landen samen voor workshops, discussies en acties. Tijdens dit weekend staan onder meer workshops over camerabewaking, slimme meters, netneutraliteit, gezichtsherkenning en biometrie geprogrammeerd. Zaterdagnamiddag plannen we bovendien een nieuwe cameraspotting. Daarnaast is er nog meer dan voldoende ruimte voor informele ontmoetingen.

Op die manier wil Freedom Not Fear een forum bieden voor actiegroepen, ngo's, activisten - kortom voor iedereen die zich zorgen maakt over de "wapenwedloop" aan surveillance en controle. Vier dagen lang krijgen burgerrechtenactivisten uit verschillende landen de tijd en de ruimte om elkaar rond die thema's te ontmoeten, ideeën uit te wisselen en te netwerken.

Meer weten? Neem een kijkje in de wiki.
Lees hier het eerste persbericht en bekijk hier de trailer.
Nog vragen? Wil je op een of andere manier meewerken? Heb je nog voorstellen, ideeën?
Laat dan maar weten: wim@datapanik.org

In ieder geval: iedereen is welkom tijdens de vier dagen van Freedom Not Fear. 

SPOT THE CAM: de Liga & Datapanik.org organiseren een camspotting en brainstorm

Camspotting en Brainstorm & Networking. De activiteit bestaat uit twee delen: een campotting in de straten van Brussel en een brainstorm om de camspottingkaart beter uit te bouwen.

Lees er hier meer over.

Ga naar de site van Freedom not Fear voor het overzicht van alle activiteiten.

Protest tegen controle- en surveillancemaatregelen

Freedom Not Fear is van oorsprong een Duits initiatief. Het ontstond in 2007, toen een aantal activisten en bezorgde burgers duidelijk wilden maken dat ze meer dan genoeg hadden van de toenemende controle en surveillance. Ze besloten tegen de controlewaan in te gaan en jaarlijks een internationale Freedom Not Fear te organiseren en kozen (symbolisch) voor de periode rond 9/11. Sedertdien zijn er, vooral in Duitsland, verschillende grote manifestaties geweest, maar ook een heleboel kleinschaliger acties en activiteiten in andere Europese landen.

In 2011 ontstond de idee om in Brussel een Europese Freedom Not Fear te organiseren. Veel beslissingen rond controle- en surveillancemaatregelen worden immers vanuit Europa beslist, ondersteund of gestuurd. Denk maar aan de dataretentierichtlijn, de Passenger Name Records, een instelling als Frontex, de plannen rond Indect, maar ook de ganse discussie rond netneutraliteit. Het was dus een logische volgende stap om met Freedom Not Fear naar het hart van Europa af te zakken.

Aan (E-mail adres)


Van (E-mail adres)


Bericht