home | archief | Prijs voor Mensenrechten 2016
10
DEC
2016
Prijs voor Mensenrechten 2016
Permalink Afdrukken Delen op Facebook Delen op Twitter Mail een vriend

Humane opvang van vluchtelingen

Prijs voor Mensenrechten 2016

* De tekeningen op deze pagina zijn gemaakt door voormalige bewoners van het opvangcentrum Reno in Gent.

De Liga informeert en sensibiliseert de bevolking op het vlak van mensenrechten, klaagt schendingen van mensenrechten aan en start indien noodzakelijk juridische acties. Binnen dit kader reiken we jaarlijks de Prijs voor Mensenrechten uit.

Dit jaar brengen we hulde aan mensen die zich tegen wil en dank inzetten voor de humane opvang van vluchtelingen, initiatieven die ondanks tegenkantingen de mens voorop plaatsen. Iedereen verdient het om behandeld te worden als een mens.

Drie mensen nemen als vertegenwoordigers van alle anderen die gelijkaardig werk doen de Prijs voor Mensenrechten 2016 in ontvangst:

  • Dhr. Fernand Maréchal, de pastoor van Zeebrugge laat, ondanks verzet, zijn kerkdeuren openstaan voor vluchtelingen en voorziet samen met een groep vrijwilligers in hun basisbehoeften.
  • Dhr. Hamid Hisari, zelf voormalig vluchteling, bouwde een groot netwerk uit waarmee hij talloze mensen van verschillende nationaliteiten, niet-begeleide minderjarigen en gezinnen met kinderen tracht te helpen op verschillende fronten.
  • Patrick Legein, richtte als reactie op de erbarmelijke humanitaire condities in het vluchtelingenkamp in Duinkerke samen met enkele anderen de vzw Humain op. Deze vzw levert o.m. humanitaire bijstand aan mensen in nood.

Iedereen is van harte uitgenodigd op deze feestelijke prijsuitreiking.

Op zaterdag 10 december 2016, in het Stadhuis van Gent, van 15u30 tot 17u30 met aansluitende receptie.

De huldiging van de winnaars gebeurt met bijdragen van o.m. Anne Vanlancker (voorzitster Vluchtelingenwerk Vlaanderen), Jos Vander Velpen (voorzitter Liga voor Mensenrechten) en Fatena Al Ghorra (Palestijnse dichteres).

Inschrijven is noodzakelijk vóór 7 december 2016 op https://prijs.mensenrechten.be/.

Benefietdiner Liga voor Mensenrechten
Aansluitend op de prijsuitreiking organiseren we een benefietdiner ten voordele van de Liga. Wilt u de werking van de Liga steunen, ga dan gezellig mee eten.

Praktisch:

  • We dineren om 19u30 in restaurant Salons Carlos Quinto.
  • De kostprijs van het aangeboden menu bedraagt €60. Een percentage van de inkomsten gaat rechtstreeks naar de werking van de Liga voor Mensenrechten.
  • Inschrijven kan via hetzelfde webadres: https://prijs.mensenrechten.be/.  U bent ingeschreven na overschrijving op BE34 0011 2701 3290 met vermelding 'PvMR diner'
  • Plaatsen zijn beperkt. Inschrijven voor het benefietdiner kan tot 1 december 2016.

Prijs voor Mensenrechten 2016

Aan (E-mail adres)


Van (E-mail adres)


Bericht