home | archief | TvMR en FATIK
04 januari 2017
Permalink Afdrukken Delen op Facebook Delen op Twitter Mail een vriend

TvMR en FATIK

Het Tijdschrift voor Mensenrechten (TvMR), én FATIK zijn deze week verstuurd per post!

In het TvMR lees je over o.a. 'Kleine helden met een groot hart voor rechten van vluchtelingen', 'Over kunst, cultuur en (mensen)recht(en). TvMR sprak met Albert Louis Sachs', 'Advies over de situatie van kinderen in migratie' en 'Het Grondwettelijk Hof geeft groen licht aan het politioneel informatiebeheer: Privacywet en Controleorgaan als mechanisme van checks en balances'.

In FATIK lees je over o.a. 'Humane detentie: een utopie?', 'Licht aan het einde van de interneringstunnel
voor iedereen?', 'Een stand van zaken en vooruitblik in de aanpak van "onbehandelbare" geïnterneerden', 'Het profiel van moeders in de gevangenis: toch niet zo stereotiep? Reflecties over implicaties voor onderzoek en beleid' en 'Hoe bijzonder zijn bijzondere veiligheidsregimes voor terro-gedetineerden?'.

De Liga voor Mensenrechten brengt iedere drie maanden een editie van FATIK en het Tijdschrift voor Mensenrechten uit. FATIK volgt recente evoluties van het strafbeleid op de voet. Je vindt er kritische artikels en besprekingen van regelgeving en rechtspraak omtrent het gevangeniswezen. Ook kan je er boeiende interviews en besprekingen van academische publicaties en recente onderzoeken lezen. Het Tijdschrift voor Mensenrechten is een uniek magazine dat mensenrechten op een academische én toegankelijk manier behandelt. Een ruime waaier aan thema’s komen aan bod met een bijzondere aandacht voor mensenrechten in België en Vlaanderen.

Afgezien van de afgelopen vier edities kan je alle voorgaande jaargangen van FATIK en TvMR gratis downloaden op onze website. Wil je de laatste edities lezen en heb je nog geen abonnement? Abonneer je!

Aan (E-mail adres)


Van (E-mail adres)


Bericht